Een mensenleven is volgens twee minderjarige 50 euro waard; Tim van der Steen

Het slachtoffer zou de daders een geldbedrag van € 50,- verschuldigd zijn. Nietsvermoedend heeft het slachtoffer met hen afgesproken en moest dit bekopen met zijn leven. Hij is met 17 messteken om het leven gebracht. De rechter heeft de jongste dader jeugddetentie van 1 jaar in combinatie met de PIJmaatregel opgelegd.
De oudste dader heeft een gevangenisstraf van 2 jaar + TBS opgelegd gekregen. Het grootste verschil is de toepassing van het recht. De jongste dader is volgens het
jeugdstrafrecht berecht, terwijl de oudste wel is berecht volgens het volwassen strafrecht. Er was derhalve stille hoop dat de rechter een hogere straf zou opleggen. Mede om een statement richting de maatschappij te maken dat dit geweld moet stoppen. Over deze zaak zouden we inhoudelijk uitgebreid kunnen schrijven.
De daders zijn minderjarig waardoor de zitting achter gesloten deuren is geweest. Om die reden is het niet toegestaan gedetailleerd inhoudelijk de zaak te bespreken.
Mr. Frank Hamers heeft de nabestaanden in deze zaak bijgestaan. Zowel de zaak als mr. Frank Hamers is meerdere malen in het nieuws geweest.