De omgekeerde wereld; een agent wordt verdachte

Een uitgangspunt binnen de politie is vertrouwen. Men dient op de politie te kunnen vertrouwen. Het slachtoffer leerde de verdachte kennen via een datingapp en begreep dat hij binnen de politie werkzaam was. Een vertrouwensband ontstond tussen het slachtoffer en de verdachte, althans dat dacht het slachtoffer. 

De verdachte heeft het slachtoffer meermaals gevraagd om geld van haar te lenen. Volgens de verdachte zat hij in geldnood, omdat zijn zieke dochter zogenaamde medische behandelingen moet ondergaan. Te goede trouw maakt het slachtoffer meermaals het geld aan de verdachte over. 

Na maanden en duizenden euro’s verder begint het bij het slachtoffer te knagen. Het slachtoffer komt er achter dat het verhaal over zijn dochter niet klopt. Zij vraagt het geld terug aan de verdachte. De verdachte geeft meermaals aan dit te doen. Helaas komt de verdachte zijn beloftes niet na.

Het slachtoffer dacht in deze zaak te goede trouw te handelen. De verdachte was immers een agent. Helaas was het de verdachte die juist te kwade trouw heeft gehandeld.

Mr. Frank Hamers heeft het slachtoffer in deze zaak bijgestaan. Zowel de zaak als mr. Frank Hamers is meerdere malen in het nieuws geweest.